Verkiezing van start onder nieuwe naam

Het overgrote gedeelte van de mensen die naar de kapper gaan doet dat binnen een straal van een paar kilometer. De lokale titels die kappers en kapsalons bij de verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon kunnen winnen zijn dan ook zeer waardevol.

Kappers en kapsalons kunnen zich nu (gratis) aanmelden voor de verkiezing. Vervolgens kan er van 12 maart tot en met 6 mei op hen gestemd worden. In iedere gemeente van Nederland zijn er titels te winnen.

Alle kappers en kapsalon die gemeentewinnaar worden kunnen zich laten huldigen bij de Award Show op zondag 3 juni in Gorinchem. Zangeres Maan treedt daar op en Fred van Leer staat daar klaar om samen met de winnaars en hun Award op de foto te gaan. Kappers en kapsalons kunnen zich nu aanmelden voor de verkiezing via www.kapperenkapsalon.nl

Ook ZZP Kappers en individuele kappers kunnen titels winnen, daarom nieuwe naam

Evenals bij de laatste editie is er weer in samenwerking met FNV MOOI een aparte categorie voor ZZP Kappers. Daarbij kunnen bij deze nieuwe editie naast ZZP Kappers ook kappers die bij een kapsalon werken of eigenaar zijn zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een individuele kapperstitel. Daarom is de naamgeving van de oorspronkelijke Verkiezing van de Leukste Kapsalon bij deze 7e editie uitgebreid tot Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon.

Criteria

In iedere gemeente is er per categorie een titel te winnen voor de Kapper, ZZP Kapper en Kapsalon met de meeste stemmen maar ook een titel voor de Kapper, ZZP Kapper of Kapsalon met de beste gemiddelde waardering. Bij het uitbrengen van een stem kunnen mensen cijfers geven voor Prijs/Kwaliteit Verhouding en Klantvriendelijkheid.

Ook vakjury voor kappers, zzp kappers en kapsalons

Kappers, ZZP Kappers en kapsalons die zich aanmelden voor de verkiezing kunnen ook aangeven in aanmerking te willen komen voor de landelijke vakjury awards. Om uiteindelijk een vakjury award te kunnen winnen is wel een minimum aantal van 30 stemmen nodig.

Award Show met Maan, Fred van Leer, Kim Kotter, Miss Nederland en Valerio Zeno

De Award Show vindt plaats op zondag 3 juni en wordt gepresenteerd door voormalig Miss Nederland Universe Kim Kotter. Maan komt optreden en de afterparty wordt verzorgd door DJ Phalerieau (Valerio Zeno) & MC Aleinde Lon. De laatste jaren was het bomvol bij de Award Uitreiking. In 2017 waren zo’n 800 kappers aanwezig. De Award Uitreiking vindt plaats tijdens The Hair X-perience in Gorinchem. Dit is het grootste kappersevent van Nederland. 

Zelfde organisatie als de Musical Awards Publieksprijs

De Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon wordt georganiseerd door Vote Company. Zij zijn onder meer ook verantwoordelijk voor de realisatie van de AD Publieksprijs bij de Musical Awards, de Zoover Awards. De Verkiezing wordt mogelijk gemaakt door FNV MOOI, The Hair X-perience en mediapartner Top Hair.

Kappers die mee willen doen, kunnen zich nu gratis in hun gemeente aanmelden via www.kapperenkapsalon.nl