150.000 kappersafspraken, iedereen van de coronacoupe af

150.000 kappersafspraken, iedereen van de coronacoupe af
AMSTERDAM – Na twee maanden in lockdown is de coronacoupe niemand meer vreemd. Toen premier Mark Rutte woensdagavond aankondigde dat de kappers vanaf maandag 11 mei weer openen, maakte Nederland daar gretig gebruik van. Het online boekingssysteem van Salonized voor kappers, schoonheidssalons en massagepraktijken kreeg direct na de persconferentie maar liefst 181.000 aanvragen per minuut binnen.

Nederland staat te springen om er weer verzorgd uit te zien. De 5.400 kapperszaken, schoonheidssalons en massagesalons die Salonized gebruiken, kregen maar liefst 4.000 kliks per seconde op hun afspraakformulier. Een dag na de persconferentie waren dat er alsnog 123.000 per minuut. Een drukke dag in december heeft 66.000 kliks per minuut op het afspraakformulier.

Sinds woensdagavond zijn er al 150.000 afspraken gemaakt bij de salons die werken met Salonized. In december, gewoonlijk de drukste maand van het jaar, zijn dat er zo’n 450.000. In twintig uur tijd bereikte de salons al eenderde van dat aantal. 

Zonder afspraak, geen knipbeurt

De grootste piek was uiteraard direct na de persconferentie. Maar de telefoon staat nog altijd roodgloeiend bij het supportcenter van Salonized. Niet alleen met vragen over het plannen van de afspraken. Kapperszaken en schoonheidsspecialisten zoeken ook met spoed naar agendasoftware voor hun salon. Jorrit Boumann, mede-oprichter van Salonized: “Waar we normaal vijftien proefabonnementen per dag afsluiten, waren dat er gisteren al 110. Het is hier een gekkenhuis.”

Salonized ontwikkelt salonsoftware waarmee kappers, schoonheidssalons en massagesalons eenvoudig online afspraken kunnen maken. Omdat deze beroepsgroepen eventuele klachten bij hun klanten in kaart moeten brengen, ontwikkelde Salonized daarvoor een speciaal online formulier.