Kapsalons en nagelstudios in Den Bosch voortaan vergunning

In navolging van Breda en Tilburg gaat ook de gemeente Den Bosch een vergunningplicht invoeren voor kapsalons en nagelstudio’s. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat crimineel geld wordt witgewassen.

Onder regie van de Brabants-Zeeuwse taskforce tegen de drugscriminaliteit verhogen de gemeenten hun inspanningen om de verwevenheid van boven- en onderwereld te voorkomen. Het invoeren van een vergunningengstelsel voor kapperszaken, nagelstudio’s en zonnebankstudio’s is daarvan een voorbeeld.

Autoverhuurders

De gemeente Tilburg stelde vorig jaar al een vergunningplicht in voor autoverhuurbedrijven. Dat gebeurde nadat uit politie-onderzoek bleek dat een flink deel van de Tilburgse autoverhuurders er een klantenkring op na hield die behoorlijk crimineel was. Het verplicht stellen van een vergunning leidde er  toe dat inmiddels 22 Tilburgse autoverhuurbedrijven het bijltje erbij neergooiden.

Gefaseerd

Wanneer de gemeente Den Bosch het vergunningenstelsel voor kappers en nagelstudio’s invoert, is nog niet te zeggen. De gemeenteraad moet zich eerst nog uitspreken over het plan van burgemeester en wethouders. Zeker is wel dat niet alle riscobranches tegelijk worden verplicht tot een vergunningenstelsel. Om het werk ‘behapbaar’ te houden, is sprake van een gefaseerde invoering.

Bron: Brabants Dagblad