Een stoepbord als klantenlokker

Als kleine ondernemer kan het soms lastig zijn om ervoor te zorgen dat klanten jouw winkel flink bezoeken.
StoepbordNiet alleen omdat je veel concurrentie hebt van grotere bedrijven, maar ook omdat je weinig naamsbekendheid hebt. Klanten weten simpelweg vaak gewoon niet dat jij ook gevestigd zit in een bepaalde winkelstraat. Daarom kan een stoepbord uitkomst bieden.

Wat is een stoepbord?

Zoals de naam misschien al wel een beetje verklapt is een stoepbord een bord dat op de stoep wordt geplaatst. Dit wordt meestal gedaan om de aandacht van voorbijgangers te kunnen trekken. Dit wordt soms gedaan door simpelweg het logo van het bedrijf te laten drukken op een stoepbord, maar kan ook met een bepaalde actie.

Klanten trekken met een stoepbord

Klanten naar je zaak lokken door een stoepbord gaat via een aantal stappen. Ten eerste moeten klanten weten dat jouw bedrijf bestaat. Door een bord op de stoep te zetten trek je al de aandacht van klanten. Vervolgens moeten zij het gevoel hebben jouw product nodig te hebben. Dit gaat voor de ene zaak lastiger dan voor de andere. Als je bijvoorbeeld een nagelsalon hebt, is het lastig klanten te overtuigen dat zij een manicure nodig hebben. Je kunt dit toch voor elkaar krijgen door scherpe aanbiedingen aan te prijzen op het stoepbord. Zo worden klanten gelokt en raken ze nieuwsgierig.

Meer nieuwe klanten trekken

Stoepborden hebben verder ook als voordeel dat je gemakkelijk nieuwe klanten trekt. Stel dat je eigenaar bent van een groenteboer in een druk winkelcentrum met veel supermarkten. De meeste mensen hebben al een vaste plek waar ze hun groentes kopen: bij een supermarkt of bij een andere groenteboer. Door dan een stoepbord buiten te plaatsen met scherpe acties en aanbiedingen kan je ervoor zorgen dat mensen die normaal niet naar jou toe zouden komen toch een kijkje in de winkel komen nemen en gebruik maken van de scherpe actie. Zo schakel je niet alleen je concurrentie uit maar trek je ook nog eens een groot scala aan nieuwe, potentieel vaste klanten.