Snel, gemakkelijk en mooi: het verven van je haar

Het is tegenwoordig heel normaal om van alles te doen om er (tijdelijk) anders uit te zien. Zo dragen we nagellak, hebben we bijna dagelijks make-up op en daarbij komt ook nog ons haar dat continu veranderd wordt. Echter kun je met je haar een heleboel, net als met je make-up. Je kunt kiezen voor een kort kapsel, het juist eens laten groeien, een pony laten knippen en nog veel meer. Dan is er nog eindeloos veel keus uit verschillende kleuren. Het verven van je haar is geen grote ingreep, maar juist gemakkelijk gedaan. Het geeft je net een andere look maar uiteraard kun je je eigen kleur altijd weer terugkrijgen, waardoor het heel aantrekkelijk is geworden om je haar regelmatig eens een verfbeurt te geven.

Tips

Het verven van je haar is echter niet zonder gevaar. Het is niet erg gezond, dus doe het niet te vaak. Daarbij komt dat het moeilijk is om je haar in een lichtere kleur te krijgen. Ben je van plan van bruin naar blond te gaan bijvoorbeeld? Laat dit dan doen bij een kapper omdat dit zelf eigenlijk niet mogelijk is. Verder moet je goed in de gaten houden wat de bedoeling is van de verf. Hoelang moet je het laten zitten en moet je je haar vervolgens nog op een andere manier verzorgen? Let goed op wat op de verpakking staat om te voorkomen dat je haar er ineens heel anders uitziet, want dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn.

Haarverf is gelukkig tegenwoordig lekker betaalbaar, dus experimenteren kan altijd. Wil je eens iets geks? Ook dan kun je het vaak gewoon zelf doen. Handig is overigens om dit samen te doen met iemand, zoals een vriendin/vriend. Die kan namelijk zien of je echt alles gehad hebt. Op die manier zit je niet straks met een hele ongeverfde pluk. Vergeet ook niet om na het verven wat extra tijd te steken in de verzorging van je haar, omdat het haar behoorlijk kan uitdrogen. Ga voor een voedende conditioner bijvoorbeeld. Voor haarverf zit je overigens goed bij vele winkels, waaronder WECOLOUR.nl.