Treatwell heeft een makeover en rolt haar naam uit in 10 Europese landen 

Treatwell, het grootste online boekingsplatform voor hair, beauty en wellness in de Benelux, rolt haar naam uit in 10 Europese landen en maakt zich met een nieuwe huisstijl op voor wereldwijde expansie. Na de overname door Wahanda vorig jaar zijn Treatwell (NL/BE), Salonmeister (DE), Zensoon (FRA) en Wahanda (UK) marktleider in Europa en bieden met de nieuwe look & feel één merkbeleving aan onder de naam Treatwell.

Europese groei

In juni 2015 is Treatwell Benelux overgenomen door Wahanda, het grootste beauty platform uit de UK en onderdeel van Recruit Holdings. Treatwell, in 2015 door Wired verkozen tot Europe’s top 10 hottest startups in Amsterdam, vestigt haar naam naast de Benelux nu ook in de UK, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en is hiermee hét grootste boekingsplatform voor beauty, hair en wellness in Europa.

Gezamenlijke merkbeleving in Europa 

De naam Treatwell is niet alleen gekozen vanwege de affiniteit en toepasselijkheid van de naam bij de diensten die het bedrijf aanbiedt, maar ook omdat het in elke taal aanspreekt en past bij de culturele diversiteit in verschillende landen.

Lopo Champalimaud, oprichter van Wahanda en CEO van de Treatwell groep: “Om onze wereldwijde ambities na te streven is het belangrijk verder te gaan onder één merk; niet alleen vanuit kostenoverwegingen, ook voor onze klantenservice en salon ervaring”.

“Dit is een project waar we als team zes maanden aan gewerkt hebben, en we zijn dan ook blij het nieuws niet langer voor ons te houden. We gaan nu één missie en visie delen onder één gezamenlijk merk”.

Treatwell staat voor het uiten van persoonlijke schoonheid. Met de nieuwe look & feel worden mensen geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen. Het platform heef een nieuw logo, nieuwe website, app en illustraties. Het aanbod blijft hetzelfde; same service, but even better looking!

Beauty starts the moment you start being yourself – Coco Chanel

Groeipotentieel beauty markt

Een opkomende trend is het steeds vaker online boeken van diensten. De beauty markt is sterk in opkomst; er komen steeds meer behandelingen bij en mensen boeken steeds vaker.

CEO Benelux Laurens Groenendijk: “We helpen de consument met het online zoeken en boeken van een beauty behandeling, en zetten de online vraag door naar offline salons. Treatwell vergroot zo de business van onze partners. Het online platform trekt de straten niet leeg, we vullen ze juist! Zo zijn vele van onze partners nu ook na werktijd en op zondag open, omdat wij hiervoor een grote vraag ontdekten”.

Treatwell maakt het online boeken van een beauty afspraak snel en makkelijk door 24/7 online inzicht te geven in de agenda van een salon. Zo kun je ervoor kiezen om direct online te betalen of gewoon in de salon, en hoef je voor bijvoorbeeld voor een Brazilian Wax niet tijdens kantooruren te bellen. Reviews zorgen ervoor dat kappers kwaliteit leveren die klanten wensen, en het geeft de consument vertrouwen om een boeking te maken.