Schrijven en spreken vanuit je hart

Wolfgang Peppmeier, hoofdredacteur Tophair Magazine, gaat vanaf september schrijf- en spreekgroepen begeleiden.

“Door over jezelf en je gedachten en gevoelens te schrijven en ook te spreken kom je dichter bij jezelf.”

Bekijk de video van Wolfgang over de groepen:

Schrijven en spreken vanuit je hart

Zijn er mensen die graag in een groep samen willen schrijven en op die manier zichzelf beter willen leren kennen? Door over jezelf en je gedachten en gevoelens te schrijven en ook te spreken kom je dichter bij jezelf. Kapper of geen kapper, het maakt niet uit wie naar de schrijf- en spreekgroepen wil komen. Je kunt dus ook een vriend, vriendin of een partner meenemen.

Overal in Nederland

Ik ben van plan om vanaf september 2018 enkele schrijf- en spreekgroepen in Nederland te begeleiden. De bedoeling is dat je aan je persoonlijke ontwikkeling gaat werken door bijvoorbeeld eens per week, om de twee weken of eens per maand als groep bij elkaar komt en samen schrijft en spreekt. Zij er mensen die interesse hebben in schrijven en spreken vanuit hun hart? Ik wil dus groepen ‘weldenkers’ oprichten die naar elkaar luisteren en die elkaar steunen in hun persoonlijke groei.

Prettiger en gelukkiger leven

Voor wie is die project bedoelt? Voor mensen die makkelijker met zichzelf in balans willen komen. Voor mensen die zichzelf en anderen beter willen begrijpen. Waarom zou je dat willen doen? Als je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, word je gelukkiger en voel je je prettiger. Je hebt ook minder angst voor je eigen succes. Mensen die gelukkiger zijn en zich op hun gemak voelen hebben minder stress, zijn succesvoller, hebben meer zelfvertrouwen en zelfrespect.

Samen groeien

Omdat wij samen leren, kunnen wij samen groeien en leren wij beter met onszelf en anderen te communiceren. Daardoor kunnen wij makkelijker de dagelijkse situaties naar onze hand zetten. In eerste instantie gaat het over schrijven vanuit je hart. Wie dat wil en er aan toe is kan ook oefenen met spreken vanuit het hart.

Vanaf 8 personen kan het al

De groepen zijn niet echt geschikt voor ‘zwevers’. Wij gaan wel met onze hoofden tot in de wolken maar blijven met de poten stevig op de grond.
In eerste instantie gaat het om 5 tot 10 bijeenkomsten. De investering in jezelf is 15 euro p.p. per bijeenkomst. Dat is het bedrag dat ik vraag voor mijn komst op locatie en de begeleiding van de groep. Daarna kunnen de deelnemers zelf beslissen of zij als schrijf- en spreekgroep alleen verder willen gaan of dat ik er nog eens 5 tot 10 keer bij ben om de groep te begeleiden.
Het zou fijn zijn als een groep uit 10 tot 20 deelnemers bestaat maar vanaf 8 personen kunnen we al een schrijf- en spreekgroep beginnen in jouw woonplaats. De bijeenkomsten kunnen, in overleg met mij, op elke willekeurige dag overdag of ’s avonds plaats vinden. De groep bepaalt zelf hoe vaak zij samen willen komen: wekelijks, om de twee weken of eens per maand.
Waar vinden de bijeenkomsten plaats? Het kan bijvoorbeeld bij een deelnemer thuis zijn of in een clubruimte. Kijk zelf even rond bij jou in de buurt waar of bij wie het kan. Je kunt uiteraard zelf je eigen groep samenstellen.

Wil je met mij overleggen bel 06-54674673 of schrijf een mail naar wolfgang@tophair.nl


Op maandag 3 september geeft Wolfgang in de MW Academy in Waardenburg namens JUMP! Management voor kappers de basiscursus ‘De kunst van het gelukkig zijn’.
Voor meer informatie bel 06-54674673 of schrijf een mail naar wolfgang@tophair.nl

Wil je meer filmpjes zien van Wolfgang Peppmeier. Kijk op: https://www.youtube.com/cha…/UC0RNDvNvNd07M26kkUjiTfQ/videos