Kapperszaak Local Heroes uit Utrecht heeft de slechtste slogan van 2016

Kapperszaak Local Heroes uit Utrecht heeft de slechtste slogan van 2016. De haarsalon adverteert met ‘zit je haircut‘.

Via slechteslogans.nl werd 3.247 keer een stem uitgebracht op deze slogan. ‘Your shit is my food’ van een loodgietersbedrijf en ‘Tiet voor een goede bh’ van een lingeriewinkel volgen respectievelijk op plek twee en drie.

In totaal werden tussen 7 en 12 december 15.326 stemmen uitgebracht via de site, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Het is de vijfde keer dat de verkiezing plaatsvindt.

Vorig jaar won heibedrijf Steenman uit Oosterblokker met ‘Iedere paal gaat erin’. De jaren daarvoor wonnen aannemer Leon Braak uit Velsen-Noord met zijn slogan ‘Een timmer timmert, een tandarts boort… maar wij zitten lekker in Velsen Noord’ en modezaak Jan de Cock met ‘It’s De Cock that makes the man’. Hema de musical met ‘De worst musical ever’ was winnaar van de eerste verkiezing.

Opgeheven vingertje

Slechteslogans.nl is een initiatief van Christine Liebrecht en Tefke van Dijk. “Ons initiatief is niet bedoeld als opgeheven vingertje wat goed of fout is. We willen mensen laten inzien hoe gevarieerd je met taal kunt omgaan en hoe dicht een goede en een foute leus bij elkaar liggen”, zegt Van Dijk.

“Met de verkiezing willen we bedrijven wel bewustmaken van het effect van hun slogan. Niet elke slogan slaat goed aan bij het publiek. Aan de andere kant zien we ook: tenenkrommend of niet, de slogans trekken ook de aandacht. En dat is vaak het doel van een slogan.”

Bron: Nu.nl